Laserseiling; et svært godt alternativ etter Optimisten !

Laserbåten er etter Optimisten den største jolleklassen i verden. Man kan starte å seile laser fra 12-13 års alder. De fleste starter med det minste seilet -4.7.

Laser seiles i tre klasser;  laser 4.7, laser radial og laser standard. For gutter er laser standard OL -klassen, mens Laser Radial er damenes OL-klasse.

I Norge er det tradisjon å seile Optimist fram til man er 15 år. For mange er dette greit, mens noen vil kanskje  ha  større glede og utbytte av seilingen ved å bytte jolleklasse noe før. Ute i Europa og verden er det langt vanligere å svitsje båtklasse noe tidligere. Laser 4.7 er en flott båt å begynne i etter Optimisten. I mye vind er den noe mer krevende enn Optimist, men  husk det er mange seiltimer på vannet i lett og mellomlett vind.

Under helgens norgescup stilte tilsammen 60 seilere på startlinjen (alle tre klasser).

Theodor Middelthon og Jens Kaastad Ørjavik er vinnere av hver sin klasse (radial og 4.7) under helgens Norgescup i Sandefjord. Begge byttet båt før de “måtte” noe de ikke angrer på.

Vi har gjort et lite portrettintervju med dem om det å seile laser.

Navn: Theodor Middelthon 

Alder: 15

Seilforening: Stavanger Seilforening 

Tidligere båtklasse: Optimist, Laser 4,7 Når startet du å seile: 8 år Når begynte du med Laser: høsten 2017, 13 år gammel

Tre gode grunner for å seile laser: OL klasse, relativt billig, stor internasjonalt felt med høyt nivå

Hva vil du si til de som lurer på om laserbåten er noe å begynne med: Laser er en kjekk båtklasse med et godt nasjonalt miljø, god oppfølging fra NSF og mange kjekke regattaer og treningsmuligheter nasjonalt og internasjonalt

Har du ellers noe på hjertet: Det blåser på toppene

Navn:Jens Kaastad Ørjavik

Alder: 14 år 

Seilforening: KNS

Tidligere båtklasse: Før laser 4.7en seilte jeg optimist (som jeg følte jeg ble for stor i). Jeg ville ha litt mer fart! 

Når startet du å seile: Jeg startet å seile når jeg var 8 år i optimisten som jeg syntes var veldig gøy. 

Når begynte du med laser: Jeg startet å seile laser 4.7 når jeg var 12 år gammel. 

Tre gode grunner for å seile laser: Jeg synes  laseren er en morsom, utfordrende og spenningsfull båtklasse på mange måter. 

Hva vil du si til de som lurer på om laserbåten er noe å begynne med: 

Tips til noen som føler at man er blitt for tung for optimisten eller at man bare er lei og vil prøve noe nytt; det er ikke skummelt på noen mulig måte å bytte og at det bare var en morsom opplevelse. 

Har du ellers noe på hjertet:

Det å ha det gøy er det viktigste med seiling, så ikke glem det!